Κοντινές Διαδρομές

Για να κάνετε ZOOM , κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού πάνω στο χάρτη και μετακινήστε το ποντίκι πάνω-κάτω. Για να αυξομειώσετε το μέγεθος του παραθύρου,κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού πάνω στο χάρτη και μετακινήστε το ποντίκι αριστερά-δεξιάΤο ξενοδοχείο μας, βρίσκεται σε μια πραγματικά πλεονεκτική θέση, όσον αφορά τα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς, καθώς σε πολύ κοντινές απόστάσεις από αυτό, βρίσκονται Αρχαιολογικοί χώροι, ξακουστά Αρκαδικά και Ηλειακά χωριά και απίστευτοι φυσικά τοπία. Πιο αναλυτικά:  • H Αρχαία Ολυμπία, το σύμβολο του ελληνικού αθλητικού ιδεώδους, βρίσκεται σε απόσταση 30 μόνο λεπτών από το ξενοδοχείο μας. Εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο μουσείο το οποίο ίδρυσε ο Α. Συγγρός. Στην πλούσια συλλογή του περιλαμβάνει τον Ερμή του Πραξιτέλη και πλήθος άλλα θαυμάσια αγάλματα. Οι εγκαταστάσεις για τους επισκέπτες είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών.
  • Στίς Βάσσες βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς και επιβλητικούς ναούς της αρχαιότητας, ο οποίος κατασκευάστηκε σαν αφιέρωμα στον Επικούριο Απόλλωνα. Η μοναδικότητά του χαρακτηρίζεται από πολλές μικρές διαφοροποιήσεις τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική του δομή.Ο μεγάλος περιηγητής της αρχαιότητας, Παυσανίας, θεωρεί πώς είναι ο δεύτερος πελοποννησιακός ναός μετά από αυτόν της Τεγέας σε "κάλος και αρμονία". Ο ναός ολοκληρώθηκε γύρω στο 420-400 π.Χ. και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, εικάζεται πώς αρχιτέκτονάς του πρέπει να είναι ο Ικτίνος, όπου και κατόρθωσε να συνδυάσει τα πολλά προγενέστερα αρχαϊκά χαρακτηριστικά, που θεωρούσε "εκ των ων ου άνευ" η συντηρητική θρησκευτική παράδοση των Αρκάδων, με νέα χαρακτηριστικά της κλασικής εποχής. Απέχει 40 λεπτά από το ξενοδοχείο μας.
  • Η Δημητσάνα (60 χλμ. από Τρίπολη), αποτελεί ίσως το χαρακτηριστικότερο δείγμα παραδοσιακής Αρκαδικής αρχιτεκτονικής. Ακόμα και σήμερα γίνεται προφανής στον επισκέπτη η λαμπρή ιστορία του τόπου και είναι εμφανή τα στοιχεία εκείνα που έκαναν κάποτε τη Δημητσάνα εύρωστο οικονομικό κέντρο, πασίγνωστο ανά την Ελλάδα. Η θέα προς τον κάμπο της Μεγαλόπολης και τον Ταϋγετο, είναι εκπληκτική και θα σας αποζημιώσει στα σίγουρα! Η Δημητσάνα έχει χαρακτηριστεί ως Παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός σήμερα και έτσι έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την αρχιτεκτονική της παλιάς Αρκαδίας, που θέλει τα σπίτια πανύψηλα και πετρόχτιστα, απόρθητα και επιβλητικά, αλλά συνάμα γοητευτικά στον επισκέπτη. Οι εκκλησίες της, τα λιθόστρωτα δρομάκια και το αμφιθεατρικό σχήμα με το οποίο έχει δομηθεί σε υψόμετρο 1000 μ. πάνω από τον ποταμό Λούσιο καθώς και οι περίφημοι μπαρουτόμυλοι της, που έβγαζαν τα "βόλια" κατά την επανάσταση του 1821, την κάνουν σημείο αναφοράς τόσο στην Αρκαδία όσο και σε ολόκληρη την πελοπόννησο. Σήμερα η Δημητσάνα, είναι έδρα δήμου και έχει 600 μόνιμους κατοίκους, ενώ σαν διοικητικό και οικονομικό κέντρο, είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Γορτυνίας. Απέχει 50 λεπτά από το ξενοδοχείο μας.
  • H Στεμνίτσα, ή Υψούς (όπως ονομαζόταν κατά την αρχαιότητα) απέχει 45 χλμ. από την Τρίπολη. Η εκπληκτική διαδρομή μέσα από το πλούσιο ελατόδασος του Μαινάλου σας προϊδεάζει για την θέα που θα αντικρύσετε μόλις φθάσετε στον προορισμό σας. Κι αυτό, γιατί η Στεμνίτσα θεωρείται το γραφικότερο χωριό της Αρκαδίας και ένα από τα πιο όμορφα της Πελοποννήσου. Το λαμπρό παρελθόν του '21 αλλά και μια παράδοση αργυροχρσοχοίας που χάνεται στα βάθη των αιώνων, την κάνουν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Μην ξεχάσετε να επισκευθείτε το πλούσιό λαογραφικό μουσείο, για το οποίο η οικογένεια Χατζή παραχώρησε το αρχοντικότης, του 18ου αιώνα), τη σχολή αργυροχρυσοχοίας-μια από τις λίγες που λειτουργούν στην Ελλάδα. Η θρυσκευτική ατμόσφαιρα, το φαράγγι του λούσιο και το κατάφυτο Μαίναλο θα σας αποζημιώσουν!! Απέχει 50 λεπτά από το ξενοδοχείο μας.
  • Η Μονή Φιλοσόφου βρίσκεται στην χαράδρα του ποταμού Λούσιου,. Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Έχει χτιστεί στη δυτική πλευρά του φαραγγιού του Λούσιου,νότιοδυτικά της Δημητσάνας και απέχει μιάμιση ώρα με τα πόδια από αυτή (86 χλμ. από Τρίπολη). Αποτελείται από δύο μοναστηριακά συγκροτήματα , από την παλαιά και από την νέα Μονή, οι οποίες βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Η παλαιά Μονή Φιλοσόφου θεωρείται ως η πλέον ιστορική και παλαιά μονή της Αρκαδίας και χρονολογείται από τον 10ο αιώνας. Είναι ένα από παλαιότερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ιδρύθηκε το 963 από τον Ιωάννη Λαμπαρδόπουλο, τον επονομαζόμενο "φιλόσοφο", γραμματέα του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά και από την επωνυμία του πήρε και το όνομά της. Απέχει 50 λεπτά από το ξενοδοχείο μας.
  • Η τεχνητή λίμνη του Λάδωνα, δημιουργήθηκε από το φράγμα της ΔΕΗ το οποίο κατασκευάστηκε στα βόρεια του χωριού Τρόπαια. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το παλιό πέτρινο γεφύρι γνωστό και ως «Της Κυράς το Γεφύρι», το οποίο είναι ορατό από τον επισκέπτη, μόνο τους καλοκαιρινούς, λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών, ενώ τους υπόλοιπους μήνες τα νερά της λίμνης το καλύπτουν πλήρως!! Η "Κυρά της Άκοβας" , δευτερότοκη κόρη του Γουλιέλμου Βιλεαρδουίνου, ήταν αυτή που το θεμελίωσε.